GRANDE FOX: Θέλουμε να κάνουμε αρκετά live, σίγουρα εντός αλλά στοχεύουμε και εκτός συνόρων.

Μια ιδιέταιρη μπάντα με ταλέντο και όρεξη για δουλειά! Οι Grande Fox μιλάνε στο ra2fono.gr για τη νέα τους δουλειά και τα σχέδια τους για το μέλλον. Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι:

 • Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το νέο σας lyric video “Hangman”. Ακούγεται πολύ φρέσκια δουλειά, σύγχρονη και με προσωπικότητα. Το πρώτο κομμάτι μέσα από το άλμπουμ (που θα κυκλοφορήσει σύντομα) μας ενθουσίασε. Πότε να περιμένουμε το άλμπουμ;

Καλησπέρα σας, αρχικά να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την σημερινή ευκαιρία που έχουμε να συζητήσουμε μαζί σας, αλλά και για τα καλά σας λόγια.

Ασφαλώς είναι μια φρέσκια δουλειά. Είναι ένας προπομπός για το άλμπουμ που έρχεται. Ένα κομμάτι πολύ ιδιαίτερο με μεγάλη σημασία τόσο στιχουργικά όσο και μελωδικά. Αντίστοιχα, προσπαθήσαμε να το αποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο ,εκτός από τον ηχητικό μέρος της δημιουργίας και με το οπτικό βίντεο που είναι γεμάτο από εικόνες και μηνύματα.

Τώρα, όσο αφορά το άλμπουμ, είμαστε σε μια διαδικασία που ετοιμαζόμαστε από όλες τις πλευρές για να βγει όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο του νέου έτους. 

 •  Φαίνεστε μια ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας μιας και ακολουθείτε ένα πολύ προσωπικό ύφος στο χώρο του stoner !Η αυτοπεποίθηση σας, προέρχεται από τις σπουδές σας; Μιλήστε μας για την πορεία σας από μικρή ηλικία .

Πράγματι αυτό είναι κάτι που ακούμε συχνά από το κόσμο και θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή είναι και η μοναδικότητα του σχήματος μας. Σίγουρα η γνώση έχει παίξει το ρόλο της όπως και σε κάθε τομέα φυσικά .

Η αυτοπεποίθηση μας προέρχεται από μέσα μας πρώτα απ όλα και έπειτα ενισχύετε από τους εξωτερικούς παράγοντες. Αν εμείς οι ίδιοι δεν πιστεύαμε από την αρχή στους εαυτούς μας γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε, τότε θα ήμασταν έρμαια οποιασδήποτε κατάστασης , μιας κριτικής με κακή πρόθεση, μιας ζηλόφθονης κουβέντας , μιας κοινότυπης συμπεριφοράς κτλ.  Είναι απαραίτητο όταν έχεις ένα όραμα να το πιστεύεις, πρώτα από όλα πιστεύοντας στις δυνάμεις σου και τις ικανότητες σου το οποίο φυσικά προϋποθέτει αυτογνωσία και αυτοκριτική.

Για να μπορέσεις να στέκεσαι στη ζωή με αυτό το τρόπο έχεις βασιστεί στην παρατηρητικότητα και την αντίληψη σου καθώς μεγαλώνεις από παιδί σε ενήλικα. Έχοντας περάσει από φάσεις της ζωής (πολλές από τις οποίες είναι κοινές για το περισσότερο κόσμο) άλλα και κάποιες πιο ιδιαίτερες οι οποίες είναι συνάμα δύσκολες και αν έχεις την θέληση να βελτιωθείς μέσα από αυτές τις αντιμετωπίζεις ως διδάγματα. Έτσι ωριμάζεις, στήνοντας το χαρακτήρα σου. Είναι αυτές οι δύσκολες καταστάσεις που βίωσε κανείς που θα τον βοηθήσουν να γίνει ξεχωριστός σε συνδυασμό με την ανάλογη συμπεριφορά και διαχείριση. 

 • Πολύ καλή φωνή, ιδανική θα έλεγα για το ύφος σας! Πως θα μπορούσατε να χαρακτηρίσετε τη μουσική σας με δυο λόγια;

Ευχαριστούμε για την αναγνώριση ! Πρωτότυπη , μοναδική , χαρακτηριστική , ιδιαίτερη , αληθινή , ανεξάρτητη !

 • Τι να περιμένουμε στο live κομμάτι, όταν με το καλό ξεπεράσουμε τα προβλήματα με τον ιό; Είχατε κλείσει και μια εμφάνιση μαζί με τους μεγάλους VIC, σωστά;

Με το καλό ελπίζουμε να περάσει αυτή η περίοδος ώστε να επανέλθουμε όλοι και πάλι σε μια “κανονικότητα”. Θέλουμε να κάνουμε αρκετά live, σίγουρα εντός αλλά στοχεύουμε και εκτός συνόρων. Διψάμε πολύ να βγούμε στην σκηνή ξανά. Ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ ‘’Empty Nest’’ όπου θέλουμε να το συνδυάσουμε με κάποιες καλές εμφανίσεις.

Μια από αυτές θα είναι όπως πολύ σωστά είπατε με τους VIC. Είναι μια εμφάνιση που αναβλήθηκε λόγω της κατάστασης covid19. Περιμένουμε να βελτιωθούν τα πράγματα με την πανδημία, οπότε δεν γνωρίζουμε ακόμη ακριβώς πότε θα γίνει. Πάντως θα έχουμε την χαρά και την ευκαιρία να είμαστε το opening act στην συναυλία τους στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

 •  Ποια πιστεύετε πως είναι τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία μιας μπάντας;

Αρχικά, δύο πράγματα που κρίνουμε εμείς απαραίτητα είναι να υπάρχει το όραμα και μεγάλοι στόχοι. Άμα σκοπεύει μια μπάντα να φτάσει ψηλά, πρέπει να κοιτά και ψηλά, να έχει το όραμα καρφωμένο μέσα στο μυαλό της και να κάνει τα πάντα για να το πραγματοποιήσει. Χρειάζονται πολλές θυσίες, ασταμάτητη δουλειά και προσπάθεια για να το πετύχεις, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεφύγεις από τον στόχο σου. Επαγγελματισμός, συνεχής παραγωγικότητα, αγάπη γι αυτό που κάνεις και να δίνεις τα πάντα πάνω στην σκηνή είναι τα απαραίτητα συστατικά προς την επιτυχία.

Σε δεύτερο ρόλο, μιλώντας για το εσωτερικό μιας μπάντας, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα πιστεύουμε πως είναι η επικοινωνία. Θεωρούμε πως είναι σημαντικό σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς αν δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία μέσα στο σχήμα και μεταξύ των μελών, όσο θα προχωρά μπροστά πάντα θα μένει κάτι πίσω. Μία “τρύπα” για να το πούμε μεταφορικά η οποία δεν θα έχει κλείσει. Αυτή η τρύπα μπορεί να είναι κάποιο πρόβλημα που δεν λύθηκε , κάποια παρεξήγηση , και πολλές άλλες τέτοιες καταστάσεις που στην συνέχεια όμως θα μεγαλώσουν και δεν θα επιλύονται.

 • 6) Πείτε μας λίγα λόγια για τους συντελεστές του επερχόμενου άλμπουμ . Που  ηχογραφήθηκε και ποιοι συμμετείχαν στην ηχογράφηση ?

To album ηχογραφήθηκε στα blueberry productions studio και εκεί έγινε η πρώτη παραγωγή. Έπειτα το υλικό ανέλαβε ο Marcos Rodriguez ο μέχρι πρότινος lead κιθαρίστας και μουσικός παραγωγός των RAGE ο οποίος ανέλαβε το τελικό mix και mastering.

 • Θα μπορούσατε με το χέρι στην καρδιά να μας πείτε ποιες μπάντες και τραγουδιστές σας έχουν επηρεάσει περισσότερο? Σαν μπάντα και προσωπικά το τραγουδιστή σας ?

 Οι μπάντες είναι πάρα πολλές και πραγματικά δεν είναι εφικτό να τις αναφέρουμε όλες , παρ όλα αυτά ενδεικτικά έχουμε επιρροές από GODSMACK , CLUTCH , MACHINEHEAD , LINKIN PARK , AUDIOSLAVE , RATM , BLACK SABBATH κ.α

Όσον αφορά το μέρος το φωνητικών σίγουρα έχουμε επιρροές από τα παραπάνω σχήματα με μια μεγαλύτερη κλίση προς Limp Bizkit , Godsmack , Ratm , Audioslave , Linkin Park . Παρ όλο όμως που οι επιρροές είναι πολλές , με απόλυτη συνείδηση και στοχευμένη κατεύθυνση πάντα αποδίδουμε ερμηνείες οι οποίες πρώτα πληρούν τις προϋποθέσεις του να μας εκφράζουν και να είναι αυτό που χρειάζεται να είναι σύμφωνα με το κομμάτι και το τι θέλουμε να πούμε. Οι επιρροές δρουν μέσα μας κυρίως στη μουσική νοοτροπία και αντιμετώπιση ως προς την κατεύθυνση μελωδικών γραμμών και στιχουργίας και όχι ως η εύκολη λύση ή αντιγραφή, σίγουρα όλα είναι δανεικά απλά ας οργιάσει η φαντασία του κάθε μουσικού…

 • Τι απολαμβάνετε περισσότερο; Τις ώρες σύνθεσης, τις ώρες ηχογράφησης ή τα live;

Είναι αξέχαστες οι εμπειρίες που ζεις γενικότερα όταν κάνεις κάτι που αγαπάς, είτε συνθέτεις, είτε ηχογραφείς είτε παίζεις σε live . Έχουμε ζήσει και θέλουμε να ζήσουμε κι άλλες τέτοιες στιγμές. Θα ξεχωρίσουμε όμως τις ώρες των live. Τα συναισθήματα που βιώνεις πάνω στην σκηνή δύσκολα συγκρίνονται με κάτι άλλο. Το απολαμβάνουμε περισσότερο απ’ όλα.

 • Πως βλέπετε την ελληνική σκηνή σήμερα ? Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σχετικά με το παρελθόν , αλλά τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ακόμη ? Αν θέλετε πείτε μας και μπάντες που ξεχωρίζετε .

Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά , αλλά πιστεύουμε όχι τόσα όσα θα έπρεπε. Καλώς η κακώς η νοοτροπία του λαού της χώρας μας είναι το ίδιο υπεύθυνη για την μουσική εξέλιξη της και των μουσικών της , (που δεν ανήκουν στο κόσμο των μπουζουκιών , των ελαφρό -λαϊκών και της “ποπ”), όσο και για την πολιτική – κοινωνική  της κατεύθυνση η οποία είναι επιεικώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια για “πέταμα”.

Μπορεί να λέμε συχνά ότι έχουν αλλάξει πράγματα (και όντως έχουν αλλάξει) είναι όμως σε  καταστάσεις μεμονωμένες και διάσπαρτες και εν τέλη αυτό που δεν έχει γίνει όπως θα έπρεπε είναι η αλλαγή στο πυρήνα,  δηλαδή στην νοοτροπία του λαού.

Δυστυχώς εν έτη 2020 χρειάζεται ακόμη να δίνουμε αγώνα για μια υγιή ελληνική ροκ σκηνή. Έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε παράκληση σε όλους να στηρίζουν τα ελληνικά ροκ συγκροτήματα τα οποία μάχονται για να φέρουν νέο πρωτότυπο υλικό. Παρ’ όλο που έχουμε μπάντες δυνατές όπως πχ Rotting Christ , Planet of Zeus , Vic , 1000Mods κτλ οι οποίοι χαράζουν κατά την άποψη μας μια νέα οδό στην εγχώρια μουσική σκηνή , η πλειοψηφία στην Ελλάδα κατ επιλογήν παραμένει σταθερή στις αξίες της.

Τι θα πρέπει να γίνει άραγε για να μπορέσει αυτός ο λαός να δει ότι υπάρχουν κι άλλα μονοπάτια και δρόμοι προς εξερεύνηση και μάλιστα αξιόλογα με βάθος και ουσία; Μια πιθανή απάντηση θα ήταν να μάθει τι σημαίνει “αφύπνιση” κάτι βέβαια που προϋποθέτει κριτική σκέψη που θα γεννά τα σωστά ερωτήματα τα οποία φέρνουν και σωστές απαντήσεις ανοίγοντας έτσι το νου . Θυμίζει λίγο σενάριο sci- fi αν υπολογίσουμε την τωρινή Ελληνική πραγματικότητα.

Μια άλλη ίσως ουτοπική, για τα τωρινά δεδομένα απάντηση θα ήταν να υπάρχει στήριξη από δισκογραφικές και παραγωγούς που διαχειρίζονται το κεφάλαιο για να εντάξουν πιο έντονα μέσα στην καθημερινότητα του Έλληνα την ροκ μουσική. Βέβαια αυτό προϋποθέτει αλλαγές στο καλά ριζωμένο star system της χώρας μας με ο,τι αυτό συνεπάγεται…

 • Ποιο θα ήταν το πιο μεγάλο σας όνειρο για το σχήμα GRANDE FOX.; Πραγματοποιήσιμο, είτε όχι;

 Το μεγαλύτερο όνειρο σαν σχήμα θα ήταν να μοιραστούμε την μουσική μας σε όλα τα μήκη του πλανήτη. Όπως επίσης να αξιωθούμε να αφήσουμε την πινελιά μας μουσικά στο χάρτη και να “κατοσταρήσουμε” τον αριθμό των τραγουδιών μας.

 • Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας; Συνήθως η μουσική τρώει όλο τον ελεύθερο χρόνο των μουσικών. Ισχύει για εσάς;

Η αλήθεια είναι ότι προτιμάμε να ξοδεύουμε τον χρόνο μας σε πρόβες, μελέτη, δουλειά και γενικότερα να είμαστε παραγωγικοί. Σε δεύτερη μοίρα βάζουμε τις βόλτες τους καφέδες και τις μπύρες, όχι όμως ότι δεν τα κάνουμε κ’ αυτά. Ισχύει και για μας φυσικά ποτέ δεν φτάνει ο χρόνος για να προλάβουμε να φέρουμε εις πέρας τα project τα οποία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας και στις σκηνές αλλά και στις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη , ο επίλογος δικός σας .  

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη , προσοχή και υπομονή μέχρι να τα ξαναπούμε από κοντά στις σκηνές !

Grande Fox – Hangman (Lyrics Video 2020-21)

 

Grande Fox-Tracklist Empty Nest (Official Video)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *