Κάλαντα ”Για τα παιδιά του κόσμου”

Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.

Η περίοδος των Χριστουγέννων κρύβει μια μαγεία με πολλαπλά μηνύματα.
Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη περίοδος να «ψάξουμε» τα συναισθήματά μας, να «μάθουμε» και να «μεταδώσουμε» στα παιδιά μας..την ευκαιρία για εμάς.. κι’ ένα σπουδαίο δώρο για τα παιδιά…

Ας διδάξουμε στα παιδιά μας αυτές τις ημέρες…

 «Δίνω, χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα»: φέρνοντας ως παράδειγμα την φροντίδα και το καταφύγιο που παρείχαν οι απλοί βοσκοί στον Χριστό, κατά τη γέννησή του μέσα στη φάτνη και εξηγώντας τους ότι ακόμη και μέσα από μια μικρή και απλή προσφορά, μπορεί να προκύψει κάτι σπουδαίο.

Το νόημα του «παίρνω» (το δώρο) 
τα δώρα που έφεραν οι τρείς μάγοι στον μικρό Χριστό, με αφορμή την γέννησή του. Δεν περίμεναν κάποιο αντάλλαγμα, αντίθετα η πράξη τους ήταν από μόνη της ανιδιοτελής.

Το νόημα της ενότητας της οικογένειας.
Η γέννηση του Χριστού και των δυσκολιών που συνάντησαν μέχρι να βρουν καταφύγιο στη φάτνη, μας διδάσκει ότι η ενότητα της οικογένειας παραμένει πάντα μέσα στις καρδιές μας, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες που χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε κάθε φορά στη ζωή μας.

Το νόημα της μεταδοτικότητας του πνεύματος των Χριστουγέννων.
Όπως το λαμπερό αστέρι της Βηθλεέμ, που με το φως του ανήγγειλε σε όλο τον κόσμο τη γέννηση του Χριστού, θα μπορούσαμε να πούμε πως και τα παιδιά, με τον θόρυβο των τρίγωνων μουσικών οργάνων και τους ψαλμούς, μεταδίδουν μέχρι και σήμερα τη γέννηση της χαράς και ελπίδας. Και το πνεύμα των Χριστουγέννων, επισκέπτεται κάθε σπίτι…

Το νόημα της ύπαρξης του Άγιου Βασίλη
Πίσω από τη μορφή του Άγιου Βασίλη, κρύβεται ένα φιλάνθρωπο πρόσωπο. Στον δυτικό κόσμο, η φιγούρα του Αγίου είναι βασισμένη στη ζωή του Αγίου Νικολάου, που δώρισε στους φτωχούς την κληρονομιά του, ενώ στη χώρα μας βασίζεται στον Μέγα Βασίλειο από την Καισαρεία, ο οποίος είχε αφήσει πίσω του μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.
Δεν υπάρχουν «καλά και κακά παιδιά», αλλά «καλές και καλές συμπεριφορές».
Αυτό που, στην ουσία, «θέλει να ξέρει» ο Άγιος Βασίλης – είναι ένας απολογισμός των συμπεριφορών μας, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις επιλογές και τις αποφάσεις μας τη νέα χρονιά, βελτιώνοντας τον ίδιο μας τον εαυτό.

Κανένα δώρο δεν ικανοποιεί περισσότερο ένα παιδί από την αγάπη και τη ζεστή αγκαλιά των γονιών του.

Καλές γιορτές μέσα απο τους πανέμορφους στίχους του Γιάννη Χαρούλη.

Μέρες αγάπης και γροικώ
ευχές σ’όλα τα χείλη
Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά
ας γίνουμε όλοι φίλοι .

Αγάπη να σκορπίσουμε
και μυρωδιά του δυόσμου
να γίνουμε μια αγκαλιά
για τα παιδιά του κόσμου.

Μιχάλης Ηλιάσκος & Family 

Δείτε το video  εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *