Μια υπέροχη δράση έλαβε χώρα διαδικτυακά το απόγευμα της Κυριακής 21/02/2021 για να γιορτάσουμε όσοι το δυνατόν περισσότεροι πρόσκοποι μαζί την Ημέρα Σκέψης.

«Όταν ξεκίνησε αυτή η πολύ ιδιαίτερη δράση μου ήρθε στο μυαλό μια φράση του ιδρυτή μας Robert – Baden Powell: «Μια δυσκολία παύει να είναι έτσι όταν χαμογελάς και το προσπαθείς» Αυτό προσπάθησαν 27 βαθμοφόροι και πάνω από 100 παιδιά όχι μόνο από Ελλάδα αλλά και από Κύπρο, Αίγυπτο, Γαλλία.

Δείξαμε ότι έστω και ένα χαμόγελο στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ Συστημάτων, Ομάδων… ακόμα και ενωμοτιών. Στόχος της δράσης ήταν να μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον ότι οι κραυγές, τα τραγούδια και τα γέλια θα ακουστούν μέσα στα δάση.

Χρόνια πολλά σε όλους και εύχομαι όλοι μέσα από αυτή τη μέρα να θυμόμαστε κυρίως ότι ο στόχος μας είναι να «αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε.» Είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της δράσης Σπύρος Νούσης.

Την προσπάθεια αυτή χαιρέτησαν οι Έφοροι του Κλάδου Προσκόπων Ελλάδας και Κύπρου, κα. Κοτσίνα Κατερίνα και κα. Σαλίδου – Ζάρκα Λίνα, αντίστοιχα. Ξεπεράσαμε το φράγμα των 100 συμμετεχόντων και ο ενθουσιασμός στα μάτια παιδιών και διοργανωτών ήταν ό,τι πιο όμορφο.

Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν μοναδικές ακούστηκαν πολλά επιφωνήματα επιβράβευσης, για τα υπέροχα διαδραστικά παιχνίδια, μια φανταστική κατασκευή και φυσικά με πολύ τραγούδι.

Το επιτελείο της δράσης είχε ετοιμάσει για τα παιδιά ένα βίντεο με στοιχεία από τη ζωή του ιδρυτή μας και αποφθέγματα του. Από την άλλη κάθε ομάδα μας παρουσίασε τους λόγους που συμμετέχουν στην προσκοπική κίνηση, την υπόσχεση, το νόμου του προσκόπου και μαγευτικές στιγμές από την προσκοπική ζωή τους.

Η εμπειρία αυτή θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων ως η πιο ξεχωριστή διαδικτυακή δράση! «Χαρούμενη Ημέρα Σκέψης» σας εύχονται το: 1ο Σ.Π. Αγρινίου, 1ο Σ.Π. Άρτας, 27ο Σ. Ν/Π Λεμεσού, 1ο Σ.Π. Καΐρου, 1ο Σ.Π. Κέρκυρας, 3ο Σ.Π. Δράμας, 1ο Σ.Π. Ηράκλειας, 2ο Σ. Ν/Π Κομοτηνής, 5ο Σ. Α/Π Κομοτηνής και 1ο Σ.Ε.Π. Παρισιού.

Κείμενο: Βαγγαία Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.