Μουσική Πρόταση: LUPE: Πρώτο album “Burn”

Το 2019 ο Lupe σχημάτισε το solo project του και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album, “Burn”, μέσω της δισκογραφικής εταιρείας Alcyone Records.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο τραγουδιστής, συνθέτης και δάσκαλος φωνητικής Μιχάλης Λατουσάκης, γνωστός και ως Lupe, γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 19 ετών.

Tο 2015 εγγράφηκε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, παίρνοντας το πτυχίο του με επαίνους το 2020. Το πρώτο βήμα του Lupe στην μουσική βιομηχανία έγινε με την ίδρυση των Mosquito το 2014, μία gothic rock μπάντα, με την οποία κυκλοφόρησε το demo “Colorless” (2014).

To έτος 2017 οι Mosquito κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους, “Interlacing Eternity”, μέσω της βραζιλιάνικης δισκογραφικής εταιρείας Deepland Records. Ένα χρόνο αργότερα, ο Lupe και οι Mosquito διοργάνωσαν το Low Sun gothic festival, ενώ

Εκτός από το solo project του, ο Lupe, σε συνεργασία με την Εφραιμία, μόλις κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP, “Leyes” (2020), των νεοσχηματισθέντων Onism, που είναι ένα neoclassical darkwave project/ντουέτο.

  Την περίοδο αυτή ο Έλληνας τραγουδιστής ολοκληρώνει τη δεύτερη solo δουλειά του, υπό τον τίτλο “Dark Room”, που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2021.

Και τα δύο προσωπικά albums του Lupe βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό, τον αυθορμητισμό και την γνήσια έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων, και κινούνται στα πλαίσια του gothic/ darkwave – ωστόσο, μην εκπλαγείτε αν ανακαλύψετε επιρροές και από άλλα είδη!

Ακούστε το: Have You Ever (Official Video) (from the debut album “Burn”) εδώ:

Ακούστε το: Honey Bee (Madrugada cover) εδώ:

Ακούστε το: My Love (Kovacs cover) εδώ:

One thought on “Μουσική Πρόταση: LUPE: Πρώτο album “Burn”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *