Όταν οι άνθρωποι που ζουν στον ίδιο τόπο δημιουργούν”

Γνώρισα τον κύριο Ρήτα σαν καθηγητή μου στο γυμνάσιο. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η ”interneto-γνώση”, αν ήθελες να μάθεις κάτι ή έψαχνες σε βιβλία, ή ρωτούσες τους δασκάλους σου.

Κι εγώ ήμουν τυχερό παιδί! Είχα Δάσκαλο (ναι ναι, με Δ κεφαλαίο για να προσδώσω σεβασμό και ευγνωμοσύνη) την κύριο Ρήτα.

Μου δίδαξε Αρχαία αλλά μου έμαθε κι άλλα που δεν υπήρχαν στην σχολική ύλη και μόνο ένας καλός δάσκαλος μπορεί να σου δωρίσει.
Μου έδειξε τους ‘τοίχους’ που μπλόκαραν τον δρόμο μου.

Μπλόκαραν τα βήματά μου προς την ελευθερία του Νου, της Γνώσης και της Ψυχής. Μπλόκαραν την ψυχή και την καρδιά μου και με γέμιζαν φόβο για τους δράκους που με περίμεναν αν τολμούσα να ανοίξω τα παράθυρα εκείνα που υπήρχαν ψηλά στους ‘τοίχους’. «Όλα είναι ένα παιχνίδι που μας παίζει ο φόβος που μας δένει στα ‘σίγουρα’ και τα ευτελή» είχε πει ο Δάσκαλός μου.

Κάπως έτσι έμαθα πως πίσω απ τα παράθυρα κρύβονται σκοτάδια και δράκοι, αλλά πίσω απ τα παράθυρα υπάρχουν Ήλιοι… Ο Ήλιος της Γνώσης, ο Ήλιος της Ελευθερίας, ο Ήλιος της Αγάπης, ο Ήλιος της Συγχώρεσης, ο Ήλιος ο Εσύ που αν δεν τον συναντήσεις δεν θα ενηλικιωθείς ποτέ… Αν ήθελες να δεις τους Ήλιους σου έπρεπε να σκαρφαλώσεις τους ΄τοίχους’ και ν’ ανοίξεις τα Παράθυρα….

Τον Άρη τον γνώρισα πρόσφατα. Στις καλές και πλούσιες εποχές του ραδιοφώνου θα είχε συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική και θα ήταν από τους πρώτους σε ‘play lists’.

Στην δική μου πάντως είναι κι ας μην είμαι ‘Μεγάλο-Παραγωγός’ κι ας μην ξέρω ούτε ποιες εταιρείες υπάρχουν. Αρκεί να ακούσεις την φωνή του και ξέρεις πως και οι φίλοι σου στο ra2fono.gr πρέπει να ακούσουν τα τραγούδια του.

Σήμερα, ο αγαπημένος μου Δάσκαλος ο Κύριος Δημήτρης Ρήτας (φιλόλογος, συγγραφέας, στιχουργός και Διευθυντής του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας) και ο καλός μου φίλος ο Άρης Φαλιάγκας, συνεργάστηκαν με τον συνθέτη Παναγιώτη Βελέντζα και δημιούργησαν το τραγούδι του Μεγαλέξανδρου.

Ακούστε το:    https://www.youtube.com/watch?v=u-j62IiwIKA

Επιμέλεια κείμενου :  Εύα Μαγκου 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *