1.Αντώνη  πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την μουσική;

Από μικρή ηλικία αντιλήφθηκα ότι έχω κλίση προς τη μουσική. Από το δημοτικό κιόλας ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας. Έπειτα φοίτησα στο μουσικό σχολείο Ρεθύμνου. Έχω σπουδές κλασικής κιθάρας, αρμονίας και φωνητικής.

2.Έχεις κάποιες συνεργασίες στο βιογραφικό σου, στις οποίες και θα ήθελες να αναφερθείς.

Κατά καιρούς υπάρχουν αρκετές συνεργασίες, με καταξιωμένους καλλιτέχνες και νιώθω ευλογημένος και ευγνώμων γι’ αυτό.

3.Πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο που κάνει βήματα μουσικά να αντέξει στις μέρες μας ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών και τι είναι εκείνο που πιστεύεις ότι τον κάνει να ξεχωρίσει;

Είναι δύσκολο για έναν καλλιτέχνη να αντέξει στις μέρες μας. Η διάρκεια όμως που έχει μια καριέρα έχει να κάνει με την ποιότητα που παράγει ένας καλλιτέχνης και είναι εκείνο που θα τον κάνει διαχρονικό και ξεχωριστό.

4.Αν γύριζες το χρόνο πίσω ποιά θα ήταν τα βήματα που θα έκανες με βάση τα όσα έχεις βιώσει στο χώρο;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με όσα έχω καταφέρει στην εικοσαετή πορεία μου. Δε θα άλλαζα κάτι.

5.Ποιος στίχος τραγουδιού πρεσβεύει απόλυτα την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη μας όσον αφορά την ανθρωπότητα;

We are the world we are the children. Από το τραγούδι αυτό ο στίχος που λέει «είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε μια φωτεινότερη μέρα».

6.Πώς γεννήθηκε  η ιδέα να παντρέψεις την παράδοση  με την ροκ μουσική;

Η ιδέα υπήρχε πάντα, απλά οι συνθήκες ήταν τέτοιες που έγινε πραγματικότητα. Όντας κρητικός και έχοντας βρεθεί αρκετές φορές σε διάφορα μέρη της χώρας, έχω πολλά ακούσματα από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Απομονώθηκα λοιπόν στην επαρχία και δημιούργησα το πρότζεκ «Παράδοση και ροκ».

7.Πόσο σημαντική είναι η ανάδειξη αυτών των τραγουδιών για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του εκάστοτε τόπου;

Η Ελλάδα λόγω της μεγάλης ιστορίας της αποτελεί μία από τις χώρες που διαθέτουν πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι χρέος μας λοιπόν να αναδεικνύουμε με σεβασμό τα παραδοσιακά τραγούδια, εμείς οι καλλιτέχνες.

8.Πόσο δύσκολο είναι για ένα συνθέτη «να παντρεύει» φωνές, ιδιώματα, πρόσωπα και ιστορίες;

Ο συνθέτης έχει πολύπλευρες ιδιότητες. Εκτός του ότι γράφει-συνθέτει μουσική είναι και ενορχηστρωτής. Το αποτέλεσμα είναι βάσει της δικής του έμπνευσης. Οπότε, όχι ότι είναι εύκολο, αλλά είναι ο πλέον ειδικός γι’ αυτό το πάντρεμα.

9.Κατά την γνώμη σας η παράδοση ως μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς κινδυνεύει  εν έτει 2022; Και πώς θα μπορούσαμε να τη διαφυλάξουμε από τη φθορά του χρόνου; Αισθάνεστε ότι ως λαός απορρίπτουμε την παράδοσή μας;

Βεβαίως κινδυνεύει, από την ξενομανία, από την αδιαφορία και από τη μουσική βιομηχανία. Είναι χρέος όλων μας να την προστατεύουμε, για τη διασφάλιση της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Την παράδοση τη διαμορφώνει ο απλός λαός κυρίως με το πνευματικό του επίπεδο. Χρειάζεται να παλέψουμε για να διατηρήσουμε υψηλό το πνευματικό αλλά και το πολιτιστικό επίπεδο τους δύσκολους και «πονηρούς» αυτούς καιρούς, που κινδυνεύει να αλλοιωθεί.

10.Μουσικά που βρισκόμαστε…ετοιμάζεις  κάποιο άλμπουμ;

Ετοιμάζω την όγδοη δισκογραφική μου δουλειά που θα λέγεται «Ο τρελός της εποχής». Ένας δίσκος που θα περιέχει επίκαιρα τραγούδια σε μουσική δική μου και στίχους από σπουδαίους στιχουργούς από όλη την Ελλάδα.

11.Δύο  λόγια  για τους ακροατές μας ;

Η μουσική είναι καλλιέργεια ψυχής, πνεύματος και φαντασίας. Η καλή μουσική μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Για όσους θέλουν να με βρουν μπορούν να με ακολουθήσουν στο κανάλι και τη σελίδα μου:

https://www.youtube.com/channel/UCnTx9EhojShGrkinRIoamzA

https://www.facebook.com/a.vamvoukas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.